środa, 22 maja 2013

Pennne w sosie serowym


400g. makaronu rurki (penne)
4 różyczki brokułów
Szklanka groszku zielonego ja użyłam mrożonego, ale może być też konserwowy
1 serek topiony szczypiorkowy bądź ziołowy około 100g.
Szklanka śmietany
2 łyżki Warzywka
Pieprz ziarnisty, chili, sól i pieprz
100g. sera żółtego
Kilka listków natki z pietruszki


Makaron gotujemy… groszek mrożony (groszku konserwowego nie gotujemy) gotujemy w 2 szklankach wody, do miękkości, dodajemy 2 łyżki Warzywka …pod koniec dodajemy brokuły i gotujemy jeszcze 3minuty…pół szklanki wywaru, w którym gotowały się warzywa odlewamy, a resztę wylewamy…Warzywa polewamy zimna wodą…
Wywar wlewamy do rondelka dodajemy serek topiony i energicznie mieszamy do momentu rozpuszczenia się, następnie wlewamy śmietanę i chwile gotujemy…




Dodajemy groszek i brokuły a następnie ser żółty, pieprz ziarnisty i na bardzo małym ogniu gotujemy do momentu roztopienia się sera…

Do sosu dodajemy makaron i wszystko ze sobą mieszamy…dodajemy przyprawy do smaku i natkę pietruszki

Smacznego ;) 



                                                   

                                   


                                                                                                                                                                  



  

2 komentarze :

  1. Uwielbiam penne ! :)
    z sosem serowym i brokułami jest cudowne ;)

    pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. zgadzam się ....kocham wszystko co tu jest makaron, sos serowy i brokułyyyy ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena