3 szklanki mąki
1 szklanka wrzątku
1/2 łyżeczka soli
pół kilograma ziemniaków
2 cebule
2 opakowania twarogu każdy po około 200g
2łyżki masła
2 ząbki czosnku
przyprawy: chili, pieprz sól, mieszanka przyprawy meksykańskiej sypkiej...
ciasto:
Mąkę zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól i wyrabiamy na początek w misce...Jeśli parzy nas w dłonie to odczekajmy chwilę aż będziemy mogli bez skrupułów włożyć łapki. Później ciasto wyrabiamy...
Farsz:
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Cebule smażymy na oleju aż się delikatnie zeszkli. Ser rozdrabniamy widelcem i dodajemy do przestudzonych Ziemniaków, na koniec dodajemy cebule, przyprawiamy do smaku.I gotowe ;)
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyną na góre ;)
Na patelni rozgrzewamy masło z czosnkiem, dodajemy przyprawy i wkładany do niej nasze pierogi mieszamy aż przyprawy pokryją pierogi.
Smacznego
Uwielbiam takie pierogi ,najlepsze mniam :)
OdpowiedzUsuńDziekuje...;)pierogów ruskich nic nie przebije...tutaj w innej odslonie na ostro...mmmm...rozeszły się w oka mgnieniu..
Usuńwyglądają oszołamiająco ! :)
OdpowiedzUsuńJestem zachwycona
i nic dziwnego, że się rozeszły w oka mgnieniu sama bym zjadła kilka takich pierogów :)
Dziękuje ;)
UsuńPrzepis fantastyczny, pierogi wyglądają wyśmienicie! Chętnie podkradłabym kilka, chociaż o tej porze to zbrodnia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w mojej akcji.
Pozdrawiam,
Moje Kulinarne Rozterki
Dziękuję bardzo...nie wolno sobie odbierać przyjemności...;)
Usuń