czwartek, 23 maja 2013

Ruscy zbójnicy.

3 szklanki mąki 
1 szklanka wrzątku
1/2 łyżeczka soli
pół kilograma ziemniaków
2 cebule
2 opakowania twarogu każdy po około 200g

2łyżki masła
2 ząbki czosnku
przyprawy: chili, pieprz sól, mieszanka przyprawy meksykańskiej sypkiej...




ciasto:

Mąkę zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól i wyrabiamy na początek w misce...Jeśli parzy nas w dłonie to odczekajmy chwilę aż będziemy mogli bez skrupułów włożyć łapki. Później ciasto wyrabiamy...



Farsz:

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Cebule smażymy na oleju aż się delikatnie zeszkli. Ser rozdrabniamy widelcem i dodajemy do przestudzonych Ziemniaków, na koniec dodajemy cebule, przyprawiamy do smaku.I gotowe ;)


Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyną na góre ;)

Na patelni rozgrzewamy masło z czosnkiem, dodajemy przyprawy i wkładany do niej nasze pierogi mieszamy aż przyprawy pokryją pierogi.


Smacznego








Polskie przysmaki z mąki i ziemniaków

6 komentarze :

  1. Uwielbiam takie pierogi ,najlepsze mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje...;)pierogów ruskich nic nie przebije...tutaj w innej odslonie na ostro...mmmm...rozeszły się w oka mgnieniu..

      Usuń
  2. wyglądają oszołamiająco ! :)
    Jestem zachwycona
    i nic dziwnego, że się rozeszły w oka mgnieniu sama bym zjadła kilka takich pierogów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis fantastyczny, pierogi wyglądają wyśmienicie! Chętnie podkradłabym kilka, chociaż o tej porze to zbrodnia :)
    Dziękuję za udział w mojej akcji.
    Pozdrawiam,
    Moje Kulinarne Rozterki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo...nie wolno sobie odbierać przyjemności...;)

      Usuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena