Dzisiejszy dzień był wyjątkowo ciepły ...a ponieważ człowiek nawet w takie dni jeść musi to chociaż ciężkie potrawy równiez w takie dni smakują ale chyba najlepsze na ochłodę w takie dni są chłodniki..ponieważ chłodnik z botwinki już robiłam postanowiłam zamieścić coś nowego...Chłodnik z arbuza z serem feta, nic prostszego zrobić sie nie da ;_)
Składniki:
- Ćwiartka arbuza + plasterek pokrojony w kostkę
- plaster sera feta
Arbuza miksujemy w blenderze...przelewamy do talerza wrzucamy pokrojonego w kostkę arbuza i posypujemy pokruszonym serem...
W tym tygodniu zapraszam was jeszcze na roladę z sera...;)
Bardzo ciekawe połączenie smaków ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńsłodko- słone smaki, ale naprawdę dobrze razem smakują ;)
Usuń