piątek, 7 marca 2014

Kopytka bez glutenu

Od dawna nie jadłam a miałam wielką ochotę, a że nie jest to danie które długo sie robi wić w sam raz na szybki obiadek...Idealnie pasuje z sosem pieczarkowym i kiszona kapustą tak jak to mamusia robiła.. ;)

U mnie z racji diety kopytka w wersji bezglutenowej...




Składniki:

1 kg ziemniaków, ugotowanych
sól, pieprz
1 szklanka mąki ziemniaczanej
pół szklanki skrobi ziemniaczanej
2 jajka


1. Ziemniaki jeszcze ciepłe za pomocą tłuczką bardzo dokładnie rozdrabniamy dodajemy sól i pieprz.Studzimy!

2. Następnie dodajemy mąkę i jajka, dokładnie ze sobą mieszamy i wyrabiamy na gładka masę.

3. Formujemy cienkie walce i kroimy.

4. Wrzucamy na wrzącą wodę i gdy wypłyną gotujemy jeszcze 2 min.

Kochani zapraszam do udziału w konkursie, który trwa do 14.03 pozostało mało czasu szczegóły znajdziecie TU















4 komentarze :

  1. Anonimowy3/07/2014

    czym sie rózni mąka ziemniaczana od skrobii ziemniaczanej..??

    OdpowiedzUsuń
  2. Szczerze powiedziawszy nigdy nie zagłębialam sie za głęboko w tym temacie co je różni... U mnie jest to wynikiem tego że miałam małą ilość skrobi ziemniaczanej więc dodałam mąkę ziemniaczaną ;) więc wyrózniłam obie w składnikach...Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kopytka, przepysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena