- 2 duże marchewki
- 1 torebka ryżu
- pól szklanki mleka
- przyprawa Vegeta
- 1,5 szklanki wody
- 2 łyżki otrębów
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- Otręby do panierowania kotletów
* osobiście nie używam bułki tartej...zawsze zastępuję ją otrębami. Jeśli nie lubicie otrębów z powodzeniem możecie zastąpić je bułką tarta...
Ryż gotujemy w wodzie doprawionej Vegetą lub podobną przyprawą...marchew ścieramy na tartce o grubych oczkach następnie gotujemy w wodzie i mleku doprawiamy do smaku sola i pieprzem....
Ryz po ugotowaniu bardzo delikatnie polewamy woda by całkowicie nie wypłukać skrobi ryz musi się kleić, ale ten sam efekt daje jajko surowe wbite do ryżu...
Następnie dodajemy otręby i Mąkę...na koniec wystudzoną marchewkę
Następnie formujemy ja na kotlety i smażymy na oleju bądź oliwie...
SMACZNEGO!!
0 komentarze :
Prześlij komentarz
Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*