Składniki:
500 gram miesa mielonego u mnie indycze
500 gram Przecieru z pomidorów
1 marchewka
170 gram ryżu (szkl.)
przyprawy: czosnek, chili, natka pietruszki, rozmaryn, bazyli oregano
2 łyżki otrębów
300 gram kapusty
Ryż zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 10 min.
Po tym czasie płuczemy ryz i dodajemy do mięsa, następnie dodajemy starta marchewkę, poszatkowaną kapustę, otręby sól i pieprz...ewentualnie możemy dodać jedną z gotowych mieszanek stworzonych do gołąbków...
Formujemy kulki...podsmażamy z każdej strony...Zalewamy przecierem pomidorowym...i dusimy na bardzo małym ogniu przez okolo 30- 40 min. w razie konieczności podlewamy woda gdy część przecieru wyparuje...Po tym czasie wyjmujemy gołąbki...sos doprawiamy do smaku przyprawami...
Smacznego!!!
0 komentarze :
Prześlij komentarz
Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*