Składniki:
2 liście kapusty pekińskiej
1/2 cebuli
2 łyzki kukurydzy
2 łyzki majonezu
sól i pieprz
1 pierś z kurczaka
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka oleju rzepakowego
ulubione zioła do panierowania kurczaka
2 łyzki ziaren słonecznika
1 plaster sera feta
1 jajko
1 pomidor
kawałek ogórka zielonego
2 placki tortilli
kilka sztuk oliwek
Pierś z kurczaka kroimy w plastry obtaczamy w przyprawach, podsmażamy na oleju dodajemy ziarna słonecznika i smażymy do momentu az kurczak nie będzie surowy.
Jajko gotujemy na twardo
Kapustę pekińska, cebulę oraz ogórka kroimy drobno, dodajemy kukurydze oraz majonez i przyprawiamy do smaku.
Pomidor, jajko kroimy w plastry. Ser Feta w grubsza kostkę
Na plackach tortilli układamy sałatkę z kapusty, następnie kurczaka i pomidor, jajka oraz fetę...Na koniec posypujemy oliwkami. Tortille zawijamy.
świetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszny obiad w pracy ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne te torebeczki! :)
OdpowiedzUsuńFajnie podana :)
OdpowiedzUsuńPodobają mi się takie eksperymenty :). Wszystko bardzo smacznie wygląda, no może z jajka w tortilli bym zrezygnowała, bo to nie na mój żołądek :)
OdpowiedzUsuń