niedziela, 5 stycznia 2014

Mus malinowy

Kochani zapraszam na bardzo lekki deser...Pianka jest bardzo delikatna, leciutka i bardzo puszysta..
Składniki:
4 białka
1 łyżka żelatyny
0,5 szklanki soku z malin
1 opak ŚmietanFixu
Maliny swieże lub konfitura
Białka ubiajmy na sztywna pianę dodajemy stopniowo sok z malin i miksujemy jeszcze około 3 min. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach ciepłej wody i miksujemy  na najwyższych obrotach, na koniec dodajemy  ŚmietanFix..
Opcjonalnie mozemy na dodac maliny lub konfiture z malin..przekladamy w szklanki dekoracyjne lub kieliszki i pozostawiamy na noc w lodówce ale wystarczą 2 godz.
ŚWIĄTECZNA TĘCZA SMAKÓW 3

3 komentarze :

  1. :) zapraszam serdecznie do akcji tecza smaków 3 :) kolor czerwony czeka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie się prezentuje, ja robiłam mus truskawkowy wg,kuchni lidla, bez białek, a ze śmietanką 30%, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Panti dziękuje serdecznie za zaproszenie....Gosiu obawiałam sie trochę tych białek nie jestem miłośnikiem surowych jajek ale to głównie ze wyobraźnia płata mi figla gdy musze zjeść cos surowego...;) ale mus byl naprawdę słodziutki i puszysty...Twoj ze śmietany na pewno smakował wyśmienicie...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena