mocno czosnkowe ale tym razem z groszkiem i cukinią..
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
1/2 szklanki groszku konserwowego i kukurydzy
pół szklanki cukinii drobno pokrojonej
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki kukurydzianej oraz maki ryżowej
1 jajko
Kasze płuczemy pod zimna wodą. i w dwóch szklankach wody gotujemy do miękkości około 15-20 min.
Po ugotowaniu odlewamy nadmiar wody
Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle wraz z cukinią
Wystudzoną kasze przekładamy do blendera dodajemy jajko, wszystkie przyprawy i wszystko chwile miksujemy nie za długo żeby kuleczki kaszy były jeszcze widoczne.
Przekładamy masę do miski dodajemy warzywa oraz wszystkie mąki, mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy!!!
Bardzo zdrowa kasza. A kotlety pewnie pysznie smakują :)
OdpowiedzUsuńFajna ta kasza, mniam! :)
OdpowiedzUsuń