Składniki:
2 długie kiełbaski
boczek pokrojony w plasterki ilość uzależniona od grubości i długości kiełbasek
2 łyżki groszku oraz kukurydzy z puszki
2 łyżki startego żółtego sera
przyprawa do boczku lub wieprzowiny
główka czosnku
Farsz warzywny:
1/2 cukinii
6 dużych pieczarek
1/2 małego pora
sól, pieprz, papryka słodka
1 łyżka masła
Kiełbaski dzielimy na dwie części, na środku kiełbaski robimy sakiewkę by można było włożyć nasz farsz, ale nie przecinając brzegów.
do środka wkładamy groszek, kukurydzę oraz ser żółty
Boczkiem owijamy kiełbaski, jeśli mamy krótkie plasterki możemy pomóc sobie wykałaczkami
Podsmażamy na patelni aż boczek się przypiecze.
Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy nasze rollsy wraz z powstałym tłuszczem, dodajemy nie obrane ząbki czosnku. Pieczemy w tem. 180 st do momentu aż czosnek będzie miękki w środku.
Farsz warzywny:
Wszystkie warzywa kroimy w plasterki.
Na patelni podsmażamy pieczarki z dodatkiem masła następnie dodajemy pora a pod koniec smażenia cukinie. Dodajemy przyprawy i chwile jeszcze podsmażamy.
Kiełbasa w boczku, ooo takie jedzenie to lubię ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń