sobota, 20 września 2014

Omlet z Cukinią, Pieczarkami i Kabanosami

Na moim osobistym blogu BlondynkaPrzedTrzydziestką znajdziecie ten przepis w wersji wege bez kabanosów a z serem feta...

Składniki:

3 jajka
chilli, pieprz, sól morska, rozmaryn
3 łyżki mleka

1/2 cukinii
5 pieczarek
Kabanosy Henryk Kania użyłam bekonowych
olej rzepakowy do smażenia

Cukinie, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Albo grillujemy wtedy nie będziemy musieli używać oleju.

Jajka roztrzepujemy widelcem dolewamy mleko i przyprawy, oraz połamane kabanosy i smażymy omlet na małym ogniu przykrywamy patelnie pokrywka i smażymy, aż wierz się zetnie.

Nakładamy smażone warzywa.





0 komentarze :

Prześlij komentarz

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena