poniedziałek, 1 września 2014

Szarlotka z budyniem

Szarlotka na kruchym cieście z budyniem...


Składniki:na blachę 20x30

800 g mąki u mnie tortowa
2 jajka
3 łyżki śmietany
1 kostka masła
1/2 szkl cukru

4 duże kwaśne jabłka
cynamon
cukier waniliowy'
2 budynie waniliowe
1/2 szkl cukru
750 ml. mleka

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiamy ciasto...dzielimy na dwie części: jedną część zamrażamy, drugą rozwałkowujemy i rozkładamy na blasze. Nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy

Jabłka obieramy kroimy w ósemki i układamy na podpieczonym spodzie.Posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.

700 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a w pozostałej reszcie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Następnie gotowym budyniem polewamy nasze ciasto.

Zamrożone ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach. Posypujemy wierzch ciasta.

Pieczemy 45 min w tem 180 st.






4 komentarze :

  1. pycha ! taka szarlotka to moje ukochane ciasto!

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nie robiłam z budyniem ,ale w tym roku trzeba nadrobić :) i u mnie dzisiaj wpis na szarlotkę

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię bardzo szarlotkę, w wersji z budyniem smakuje jeszcze lepiej! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy9/04/2014

    I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
    nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish
    be delivering the following. unwell unquestionably come further
    formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.


    my blog: cheap hosting india

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena