poniedziałek, 13 stycznia 2014

Babeczki z mortadeli

Kochani pora jest obiadowa ale ja zapraszam na szybką przystawkę...



Składniki: na 12 mufinek:

4 jajka
garść startego sera żółtego
 mortadeli wąskiej w obwodzie ;)
1/4 papryki
3 pieczarki
3 garści makaronu
2 łyżki kukurydza
2 łyżki fasolka czerwona
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
kawałek pora


Jajka, rozdrobniony czosnek oraz ser mieszamy razem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
Makaron gotujemy.
Mortadele kroimy w cieniutkie plasterki i wykładamy nią boki foremek, następnie układamy ugotowany makaron i w środek wkładamy rozdrobnione warzywa polewamy masą jajeczną.

Wkładamy do piekarnika na około 20 min. w tem. 160-180 st.

Podaje z sosem czosnkowym przepis znajdziecie TU










1 komentarze :

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena