sobota, 20 grudnia 2014

Śledzie w oleju z cebulką

Jedno z podstawowych dań na świątecznym  stole...

Składniki na 2 l. słoik

800 gram śledzi al a matias
4 duże cebule
1 szkl. oleju
pieprz ziarnisty,sól


Śledzie moczymy w wodzie z niewielką ilością octu min 4 godz

Następnie kroimy w paseczki.
Cebulę w piórka lekko solimy i ugniatamy dłonią by lekko ją zmiękczyć. Dodajemy pieprz.

W słoiku układamy warstwę śledzi, następnie cebulę powtarzamy tą czynność do wyczerpania składników następnie zalewamy olejem. Zakręcamy słoik. Śmiało postoi około 1 tyg. w lodówce



Śledzie Wigilijne 2014

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena