wtorek, 9 lipca 2013

Rolada serowa z oliwkami, pieczarkami i kukurydzą

Kochani nie wiem jak wy ale ja kocham sery: żółte, pleśniowe, topione, blue wszystkieeee... dla mnie słodycze mogą nie istnieć ale jeśli ktoś by mi zabrał ser ojjjjj ucierpiałby w tej walce ;)




Składniki:


  • 300 gram sera żółtego zapakowanego fabrycznie
  • 160 gram sera topionego (2 sztuki) u mnie kremowe
  • 1 opakowanie serka kanapkowego u mnie czosnkowy
  • kilka oliwek
  • kilka pieczarek 
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • przyprawy do smaku



Ser żółty gotujemy w foli około 10 min. aż do momentu całkowitego rozpuszczenia...
W międzyczasie wszystkie sery mieszamy ze sobą, pieczarki kroimy w drobna kostkę, oliwki w plasterki, dodajemy czosnek i kukurydze...Oczywiście możemy użyć dodatkowo przypraw do smaku, choć uważałabym na sól...sery same w sobie sa dość słone..

Ser żółty jeszcze ciepły rozwałkowujemy na dość cienki placek...smarujemy go naszym farszem i zwijamy w rulon. Naszą roladę zawijamy w folię i odkładamy do lodówki aż wszystko ładnie sie połączy i zgęstnieje ;)






















1 komentarze :

  1. Pyszna przekąska ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena