środa, 23 kwietnia 2014

Fasolka po bretońsku


Juz od jakiegoś czasu miałam smaczek na fasolkę po bretońsku. Wyszła pyszna i mocno pachnąca wędzonką.


Składniki:
 200 gram suchej fasolki ja użyłam fasolki karłowatej
1 kiełbaska wędzona
2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego
przyprawy: chilli, pieprz, sól 
przyprawa typu warzywko

Fasolkę moczymy w wodzie przez 12 godzin.
Następnie nalewamy wodę do garnka i gotujemy w niej fasolkę z przyprawą typu warzywko.

Na patelni podsmażamy kiełbasę dolewamy sos pomidorowy i odsączoną z wody fasolkę.
Smażymy około 15 min pod przykryciem na średnim ogniu.







1 komentarze :

  1. Wygląda apetycznie, ale niestety to nie moje klimaty ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena