wtorek, 22 kwietnia 2014

Kotlety z kaszy jaglanej odsłona II

Od jakiegoś czasu pokochałam kasze jaglaną, a zwłaszcza kotleciki jaglane


mocno czosnkowe ale  tym razem z groszkiem i cukinią..

Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
1/2 szklanki groszku konserwowego i kukurydzy
pół szklanki cukinii drobno pokrojonej
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki kukurydzianej oraz maki ryżowej
1 jajko


Kasze płuczemy pod zimna wodą. i w dwóch szklankach wody gotujemy do miękkości około 15-20 min.
Po ugotowaniu odlewamy nadmiar wody 



 Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle wraz z cukinią

Wystudzoną kasze przekładamy do blendera dodajemy jajko, wszystkie przyprawy i wszystko chwile miksujemy nie za długo żeby kuleczki kaszy były jeszcze widoczne.

Przekładamy masę do miski dodajemy  warzywa oraz wszystkie mąki, mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy!!!









2 komentarze :

  1. Bardzo zdrowa kasza. A kotlety pewnie pysznie smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna ta kasza, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena