sobota, 12 kwietnia 2014

Wyrolowana pieczona kiełbasa

Dziś Kochani obiad lub nawet i śniadanie specjalnie dla niego,  nie znam mężczyzny, który pogardziłby boczkiem zwłaszcza pieczonym...;)

Składniki:

2 długie kiełbaski 
boczek pokrojony w plasterki ilość uzależniona od grubości i długości kiełbasek
2 łyżki groszku oraz kukurydzy z puszki
2 łyżki startego żółtego sera
przyprawa do boczku lub wieprzowiny
główka czosnku


Farsz warzywny:

1/2 cukinii 
6 dużych pieczarek
1/2 małego pora
sól, pieprz, papryka słodka
1 łyżka masła


Kiełbaski dzielimy na dwie części, na środku kiełbaski robimy sakiewkę by można było włożyć nasz farsz, ale nie przecinając brzegów.

do środka wkładamy groszek, kukurydzę oraz ser żółty

Boczkiem owijamy kiełbaski, jeśli mamy krótkie plasterki możemy pomóc sobie wykałaczkami

Podsmażamy na patelni aż boczek się przypiecze.

Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy nasze rollsy wraz z powstałym tłuszczem, dodajemy nie obrane ząbki czosnku. Pieczemy w tem. 180 st do momentu aż czosnek będzie miękki w środku.


Farsz warzywny:

Wszystkie warzywa kroimy w plasterki.
Na patelni podsmażamy pieczarki z dodatkiem masła następnie dodajemy pora a pod koniec smażenia cukinie. Dodajemy przyprawy i chwile jeszcze podsmażamy.









1 komentarze :

  1. Kiełbasa w boczku, ooo takie jedzenie to lubię ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena