Dziś wegetariańska wariacja Tortilli...
Składniki: 4 porcje
3/4 cukinii
250 gram pieczarek
2 łyżki masła
1 łyżka przyprawy typu Warzywko
500 gram ziemniaków
papryka zielona
po 2 łyżki fasoli czerwonej, kukurydzy, groszku konserwowanego
5 jajek
szklanka śmietany
sól,pieprz
150 gram żółtego sera
papryczka chilli
ząbek czosnku
przyprawy: chili, zioła prowansalskie, mieszanka ziół do warzyw
Ziemniaki gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy warzywko.
Cukinie oraz pieczarki podsmażamy na maśle
Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i układamy naczyniu żaroodpornym lub na patelni (ja użyłam naczynia żaroodpornego), dodajemy część usmażonej cukinii oraz pieczarek oraz pokrojoną w paseczki zieloną paprykę, groszek kukurydzę oraz fasole następnie znowu ziemniaki i pozostałą część pieczarek oraz cukinii.
Do miski wbijamy jajka oraz śmietanę wszystko razem energicznie mieszamy, dodajemy starty żółty ser, pokrojona drobno papryczkę oraz czosnek i wszystkie przyprawy jakie tylko lubimy.
Zapiekamy 25-30 min w tem 180 st.
ciekawe pomysły są u Ciebie. Pozdrawiam z sąsiedztwa
OdpowiedzUsuńA dziekuje serdecznie..a skoro z sąsiedztwa to wpadnę na pewno do Ciebie równiez...;)
OdpowiedzUsuń