niedziela, 15 czerwca 2014

Tortilla wegetariańska

Jak dla mnie hiszpańska tortilla to danie idealne na każdą porę dnia, śniadanie, obiad czy kolacja zawsze smakuje równie dobrze...

Dziś wegetariańska wariacja Tortilli...

Składniki: 4 porcje

3/4 cukinii
250 gram pieczarek
2 łyżki masła
1 łyżka przyprawy typu Warzywko
500 gram ziemniaków
papryka zielona
po 2 łyżki fasoli czerwonej, kukurydzy, groszku konserwowanego


5 jajek 
szklanka śmietany
sól,pieprz
150 gram żółtego sera
papryczka chilli
ząbek czosnku
 przyprawy: chili, zioła prowansalskie, mieszanka ziół do warzyw


Ziemniaki gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy warzywko.
Cukinie oraz pieczarki podsmażamy na maśle

Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i układamy naczyniu żaroodpornym lub na patelni  (ja użyłam naczynia żaroodpornego), dodajemy część usmażonej cukinii oraz pieczarek oraz pokrojoną w paseczki zieloną paprykę, groszek kukurydzę oraz fasole następnie znowu ziemniaki i pozostałą część pieczarek oraz cukinii.

Do miski wbijamy jajka oraz śmietanę wszystko razem energicznie mieszamy, dodajemy starty żółty ser, pokrojona drobno papryczkę oraz czosnek i wszystkie przyprawy jakie tylko lubimy.

Zapiekamy 25-30 min w tem 180 st.











  

2 komentarze :

  1. ciekawe pomysły są u Ciebie. Pozdrawiam z sąsiedztwa

    OdpowiedzUsuń
  2. A dziekuje serdecznie..a skoro z sąsiedztwa to wpadnę na pewno do Ciebie równiez...;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena