Szperając kiedyś w internecie trafiłam na szybka wersje makaronu z ciasta naleśnikowego...wyglądała imponująco wiec czemu nie...;)
Składniki: 7 cienkich naleśników
WERSJA BEZGLUTENOWA
1, 1/2 szklanki maki ryżowej
1/2 szklanki maki kukurydzianej
cukier waniliowy
1 jajko
1 szklanka mleka
3 łyżki kakao
Składniki:
Ciasto naleśnikowe z mąki pszennej
1 szklanka (250 ml.) mąki krupczatki
1 szklanka (250 ml) mleka
3 łyżki oleju
1 jajko
3 łyżki kakao
2 łyżki cukru
Wszystkie składniki na ciasto naleśniki miksujemy razem, naleśniki na ciasto bezglutenowe odstawiamy na 20 min., następnie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Rolujemy i kroimy w 1 cm paseczki.
Pomysłowy makaron - idealny do truskawek :D
OdpowiedzUsuńJak zostaną mi naleśniki to robię z nich makaron to zupy, ale pomysłu na czekoladowy makaron nie miałam. Idealny do owoców :)
OdpowiedzUsuń