wtorek, 17 czerwca 2014

Makaron czekoladowy z ciasta naleśnikowego

Na śniadanie miałam ochotę na makaron czekoladowy ale powiedziecie sami chyba ostatnia rzeczą na jaka ma się ochotę o 5 rano to robienie makaronu...więc trzeba było wymyśleć coś na szybko co idealnie połączy się z truskawkami.

Szperając kiedyś w internecie trafiłam na szybka wersje makaronu z ciasta naleśnikowego...wyglądała imponująco wiec czemu nie...;)

Składniki: 7 cienkich naleśników


WERSJA BEZGLUTENOWA
1, 1/2 szklanki maki ryżowej
1/2 szklanki maki kukurydzianej
cukier waniliowy
1 jajko
1 szklanka mleka
3 łyżki kakao



Składniki: 

Ciasto naleśnikowe z mąki pszennej

1 szklanka (250 ml.) mąki krupczatki
1 szklanka (250 ml) mleka
3 łyżki oleju
1 jajko
3 łyżki kakao
2 łyżki cukru 



Wszystkie składniki na ciasto naleśniki miksujemy razem, naleśniki na ciasto bezglutenowe odstawiamy na 20 min., następnie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Rolujemy i kroimy w 1 cm paseczki.











2 komentarze :

  1. Pomysłowy makaron - idealny do truskawek :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zostaną mi naleśniki to robię z nich makaron to zupy, ale pomysłu na czekoladowy makaron nie miałam. Idealny do owoców :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena