niedziela, 3 listopada 2013

Gołąbki po tuningu ;)

Kochani nie wiem jak w waszym domu, ale u mnie kochamy gołąbki....każdy kto choć raz zmierzył się z nimi wie, że są one dość czasochłonne, dlatego czasami trzeba pójść na łatwiznę i zamiast tradycyjnych gołąbków upichcić szybszą ich wersję ...


Składniki:
500 gram miesa mielonego u mnie indycze
500 gram Przecieru z pomidorów
1 marchewka
170 gram ryżu (szkl.)
przyprawy: czosnek, chili, natka pietruszki, rozmaryn, bazyli oregano
2 łyżki otrębów
300 gram kapusty

Ryż zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na  10 min.
Po tym czasie płuczemy ryz i dodajemy do mięsa, następnie dodajemy starta marchewkę, poszatkowaną kapustę, otręby sól i pieprz...ewentualnie możemy dodać jedną z gotowych mieszanek stworzonych do gołąbków...
Formujemy kulki...podsmażamy z każdej strony...Zalewamy przecierem pomidorowym...i dusimy na bardzo małym ogniu przez okolo 30- 40 min. w razie konieczności podlewamy woda gdy część przecieru wyparuje...Po tym czasie wyjmujemy gołąbki...sos doprawiamy do smaku przyprawami...

Smacznego!!!





0 komentarze :

Prześlij komentarz

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena