niedziela, 29 czerwca 2014

Kotlety z kaszy jaglanej

To już chyba trzecia odsłona kotletów z kaszy jaglanej...Każda z nich jest pyszna i inna od poprzedniej...
Dziś trochę bardziej kaloryczna no ale od wielkiego dzwonu można sobie pozwolić...

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
3 pieczarki
1/4 cukinii
1 gruby plaster sera żółtego
papryczka chilli
jajko
2 łyżki maki ryżowej lub innej bezglutenowej
pieprz ziarnisty, sól, kurkuma
olej rzepakowy do smażenia



Kaszę 3-krotnie płuczemy w zimnej wodzie...następnie gotujemy do miękkości. Studzimy

Wystudzoną kaszę przekładamy do blendera dodajemy mąkę oraz jajko i miksujemy na gładką papkę.
Pieczarki, cukinię oraz ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kaszy doprawiamy do smaku...I smażymy z każdej strony na rumiany kolor...

Smacznego!!!






2 komentarze :

  1. wytrawnych jeszcze nie próbowałam, ale wyglądają niesamowicie ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Spróbuj koniecznie..te i wczesniejsze wersje kotlecikow goszczą u mnie w domu...dla mnie pycha :-P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena