niedziela, 8 czerwca 2014

Babeczki z kaszy jaglanej ( wytrawnie)

Kasza jaglana ostatnimi czasy króluje w mojej kuchni, zakochałam się w niej doskonała prawie do wszystkiego zarówno na słodko jak i na sposób wytrawny...I dziś właśnie na sposób wytrawny Babeczki warzywne.


Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
5 pieczarek
1/2 cukinii
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy do smażenia 
5 grubych plasterków sera żółtego
papryczka chilli
jajko
przyprawy: pieprz ziarnisty, sól, papryka słodka, gotowa mieszanka do warzyw




Kaszę płuczemy i gotujemy na małym ogniu w osolonej wodzie,często mieszamy żeby się nie przypaliła,  w razie konieczności podczas gotowania dolewamy wodę. Studzimy.

Pieczarki, cukinie, chili oraz czosnek rozdrabniamy na drobne kawałki podsmażamy na oleju pod koniec dodajemy przyprawy.

Ser żółty kroimy w grubą kostkę.

Kaszę przekładamy do blendera i chwile miksujemy, dodajemy jajko, ser żółty oraz warzywa mieszamy i przekładamy do foremek.

Pieczemy około 15 minut w tem. 200 stopni

Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.







2 komentarze :

  1. Cudnie wyglądają :) Też uwielbiam kaszę jaglaną, ostatnio co prawda jedliśmy głównie na słodko, ale te muffinki przekonują mnie do powrotu na słoną stronę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuje serdecznie...ja do kaszy ale tylko jaglanej nie dawno się dopiero przekonałam...;) na słodko równiez juz próbowalam ale jednak wole wersje wytrawną...;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję że poświeciłeś chwile czasu by dobrnąć do końca postu ;) Jeśli Ci się podobało to pozostaw po sobie jakiś ślad....A odwiedzę Cię i ja ;*

© Na Końcu Języka , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena