A oto babeczki z kremem z karpatki...
Składniki: na 13 sztuk
Na ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 jajka
pół szklanki mleka
pół szklanki oleju
Na masę:
350 ml. mleka
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 łyżki maki
150 gram masła
2 łyzki cukru
Wykonanie:
Ciasto....
Składniki suche mieszamy razem, a w oddzielnej misce mokre tj, jajka, mleko, olej. Następnie dodajemy mokre do suchych i mieszamy niezbyt dokładnie... Żeby były purchle z mąki... Pieczemy około 25 min. w ten 180 st.
Masa..
Około pół szklanki mleka pozostawiamy, resztę gotujemy...do pozostawionego mleka dodajemy budyń, mąkę i cukier. I gdy mleko sie już zagotuje dodajemy budyń...Mieszamy chwilę i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia...
miksujemy na wysokich obrotach wraz z ostudzonym budyniem...
W babeczkach nożykiem wycinamy trójkąty tak by można było przełożyć masę...Następnie dekorujemy według uznania ja polałam babeczki różowym lukrem oraz czekoladowa polewą...
Mmm, prawdziwe pyszności :)
OdpowiedzUsuńMniam z chęcią bym się poczęstowała ;)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam:)